Americanii de Goldman Sachs vor sa readucă angajații la birou în proportie 100%.

La 12 luni de când munca de acasă a devenit ceva normal, bancherii sunt gata să vorbească despre reîntoarcerea la birouri. Instituţiile financiare globale şi-au planificat ca peste jumătate dintre angajaţii lor să revină la birouri în trimestrul al treilea din 2021, faţă de 10%-15% în prezent, dar sunt foarte puține bănci care iau in calcul o revenire completă la birou în acest an.

Potrivit unei analize a ISS, companie care furnizează servicii diverse pentru peste 200.000 de companii din 60 de ţări, inclusiv giganţi precum UBS şi Deutsche Telekom, “sunt mulţi clienţi din industria bancară, nerăbdători să îşi readucă angajaţii înapoi la birou”. ”Clienţii ne vorbesc de lipsa de inovaţie, de o implicare mai redusă în rândul angajaţilor care lucrează de acasă şi de faptul că invariabil cultura corporatistă are de suferit”, a declarat directorul general de la ISS, Jacob Aarup-Andersen.

Însă, revenirea la birou nu va fi simplă. Lansarea vaccinurilor a crescut încrederea în revenirea la normal si implicit întoarcerea la biroul hibrid, însă rămân incertitudini cu privire la noile tulpini de Covid-19 care se răspândesc mai rapid. În timp ce clienţii danezilor de la ISS se aşteaptă să aibă mai mult de jumătate dintre angajaţi înapoi la birou în trimestrul al treilea din 2021, americanii de Goldman Sachs vor sa readucă angajații la birou în proportie 100%.

Chiar dacă grupurile bancare europene dar și cele americane își doresc o reîntoarcere treptată la birourile fizice, noile tulpini de Covid-19 dau peste cap planurile bancherilor. Majoritatea băncilor iau in calcul o revenire treptată din vară, cu un număr redus de angajati și speră că până la finalul anului majoritatea personalului să fie prezent, așa cum anunță americanii de la Goldman Sachs.

Specialiștii consideră că pandemia a modificat permanent obiceiurile de lucru pentru multe companii

Și totusi, vizunile asupra noilor treduri din piata muncii diferă. Spre exemplu, cea mai mare bancă din Europa, HSBC, a anunţat că vrea să îşi reducă la jumătate suprafaţa globală de spaţii de birouri, un semn că pandemia de coronavirus ar putea provoca schimbări permanente asupra modului de lucru, pe măsură ce companiile se pregătesc să reducă spaţiile de birouri şi să permită angajaţilor o mai mare flexibilitate când vine vorba de munca de acasă.

Băncile americane cu birouri din Marea Britanie, JP Morgan și Goldman Sachs, nu au stabilit o dată certă pentru reîntoarcerea la muncă a angajaților. In prezent, la birou vin doar angajatii esențiali care sunt testați de două ori pe săptămână, potrivit The Guardian.

Cum vor lucra angajații din România

Și băncile românești au adoptat munca remote, iar în timpul pandemiei au adoptat permanent măsuri de securitate pentru angajați și clienți. Piața muncii din industria bancară se afla deja într-un proces de transformare încă dinainte de apariția crizei. Tot mai multe bănci au introdus munca de la distanță, în unele cazuri fiind vorba chiar de impunerea, într-o măsură limitată, a desfășurării unei părți a activității din afara biroului. Este deja normal ca 1 – 2 zile pe săptămână munca să se desfășoare remote.

Pandemia a accelerat acest proces în cazul celor care deja se aflau în noul trend și i-a convins pe cei mai reticenți să se alăture. Și Banca Națională s-a adaptat rapid la noua realitate și, iar în pandemie, peste 70% dintre angajați au trecut la lucrul de acasă, ne-a declarat Mugur Tolici, Director Direcția Resurse Umane din cadrul Băncii Naționale a României. “Fiind o măsură extrem de apreciată de personalul băncii, intenționăm să păstram acest mod de desfășurare a activității și după trecerea crizei, evident într-o măsură mult mai redusă (2 – 4 zile de telemuncă lunar, în linie cu celelalte bănci centrale din Sistemul European al Băncilor Centrale), ne-a declarat oficialul BNR într-un interviu.

Și cea mai mare bancă din Romania după active, Banca Transilvania, a anuntat prin managerul de HR, Nevenca Donca, că va aplica în continuare sistemul de lucru hibrid, parţial de-acasă şi parţial de la birou.

“La Banca Transilvania vom continua să lucrăm în sistem hibrid, parţial de acasă şi parţial de la birou, inclusiv după ce restricţiile actuale se vor elimina. Noi credem că interacţiunile directe, conectarea reală, nemijlocită de tehnologie, este esenţială pentru a conserva sentimentul de apartenenţă la comunitate/echipă şi pentru a rămâne conectat la obiectivele organizaţiei. Dar, în acelaşi timp, tehnologia şi abilităţile echipei noastre în acest sens ne ajută ca biroul să poată fi oriunde. Pentru noi sistemul hibrid funcţionează bine de aproape un an încoace, aşa că îl vom păstra pe termen lung”, declara Nevenca Donca in exclusivitate pentru publicația online BankingNews.

În schimb, a doua bancă din sistem, BCR, vorbește despre flexibilitate și adaptare în funcție de evenimente. “Pandemia a acelerat la nivel global tendintele pe care le vedeam deja. Despre munca remote nu aș spune că vorbim de permanentizare. Ne gandim inca cum vom munci, e clar ca vom avea flexibilitate, ne vom adapta. Vom avea un model flexibil, și când vom ști, vom anunța. Decizia este de a ne adapta” a declarat Sergiu Manea, CEO, într-o conferință de presă recentă.

Majoritatea bancherilor americani au anulat reîntoarcerea în birouri până în vară

La început de an, americanii de la Goldman Sachs anuntau că se așteaptă să aibă tot personalul la birouri până la sfârșitul anului. Iar mesajul a fost reiterat de curand de Directorul executiv al grupului Goldman Sachs : „Acest lucru nu este ideal pentru noi și nu este un nou lucru normal”, a spus David Solomon la o conferință a Grupului Credit Suisse. „Este o aberație pe care o vom corecta cât mai repede posibil”, a mai spus acesta citat de presa americană.

Acesta explica că ”noii angajați nu beneficiază de mentoratul direct de care au atata nevoie”.

BNY Mellon, a extins munca de acasă pentru majoritatea angajaților până în septembrie, deoarece noile tulpini Covid-19 îi îngrijorează pe americani . Anterior, revenirea BNY Mellon fusese anticipată pentru luna aprilie. Banca a transmis un mesaj prin care anunta intentia de a lucra remote. “Prioritatea noastră principală rămâne sănătatea și siguranța angajaților și a clienților noștri. Majoritatea angajaților noștri globali continuă să lucreze de la distanță și o vom face până cel puțin în septembrie 2021 ”.

Citigroup: Banca a retras planurile de a readuce a angajatișor la birouri, după ce pandemia a luat avant. Cu excepția unor angajați esențiali, majoritatea personalului Citigroup a lucrat de acasă. Potrivit băncii, deciziile de reintoarcere la birou se vor lua până la sfârșitul lunii martie, și cel mai probabil vor exista probabil măsuri clare de distanțare intre angajati.

Deutsche Bank: angajații din SUA au fost anunțați că nu vor trebui să se întoarcă la birouri până în ​​iulie 2021.

JPMorgan Chase: gigantul financiar nu a stabilit încă planuri ferme de revenire. Potrivit băncii, deciziile se vor lua pe baza circumstanțelor locale oferind flexibilitate fiecărei linii de afaceri pentru a determina cum și când se vor reîntoarce la birouri.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)