Capital Leasing listează astăzi prima emisiune de obligaţiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB.

Bursa de Valori şi Capital Leasing IFN (CL22) organizează, marţi, conferinţa de presă privind listarea unei emisiuni de obligaţiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB. Emisiunea de obligaţiuni este în valoare de 3,7 milioane de lei.

Emisiunea cuprinde 37.450 obligațiuni cu o valoare de 100 de lei, maturitatea la 3 ani și o dobândă fixă de 8,9% pe an plătibilă semestrial și sunt garantate cu creanțele viitoare pe care Capital Leasing IFN le are de încasat de la clienți.

Capital Leasing IFN SA a fost înfiinţată în anul 2000, fiind prima companie de servicii financiare din România care a promovat operaţiunile de leasing ca soluţie financiară pentru susţinerea dezvoltării sectorului privat, dar mai ales pentru IMM-uri.

BVB a atins maximul ultimilor 11 ani

Indicele BET al Bursei de Valori București (BVB) a atins un nou maxim al ultimilor 11 ani. BET reflectă evoluția celor mai lichide 16 companii listate la BVB cu excepția SIF-urilor.

La finalul ședinței de tranzacționare din 11 noiembrie, indicele BET a fost la nivelul de 9.720,79 puncte.

O valoare mai mare a a fost atinsă în anul 2008, mai precis în data de 8 ianurie, respectiv 9. 735 puncte.

Acesta este cel mai ridicat nivel înregistrat de BET în ultimii 11 ani. Un nivel mai mare decât cel de luni a fost consemnat cel mai recent în data de 4 ianuarie 2008, când BET a înregistrat o valoare de 9.735,67 puncte. Nivelul este cu doar 0,15% peste cel de la finalul ședinței de luni, 11 noiembrie 2019.

De la începutul anului și până în prezent, indicele BET a înregistrat o creștere de aproximativ 32%.

Bursa a continuat tendința ascendentă și în luna septembrie – pentru a opta lună consecutiv.

Evoluția a fost influențată de climatul pozitiv din piețele financiare globale și de promovarea în liga emergentă (decizia FTSE Russell din 26 septembrie). Indicele BET a crescut cu 3.7% la 9,574.4 puncte în septembrie (avans cu 29.7% ytd), perioadă în care indicele S&P 500 din SUA a urcat cu 1.7% la 2,976.7 puncte (plus 18.7% ytd), iar indicele pan-european Stoxx 600 s-a majorat cu 3.6% la 393.2 puncte (plus 16.4% yd).

Din prisma indicelui, Bursa de la Bucuresti e pe locul 2 in UE, cu un plus de 40%, dupa Grecia.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)