Dupa ce Mastercard a lansat un sistem asemanator cu PayPal, prin MasterPass, a vanit si randul Visa sa lanseze un portofel virtual. Compania a pregatit ceva foarte asemanator, numit V.me (se citeste “V-dot-me”). V.me este o aplicatie web in care iti inrolezi cardurile si apoi, cand doresti sa efectuezi o plata, te identifici doar prin contul tau V.me cu user si parola. Cardurile sunt deja acolo, alegi de unde sa faci plata. E acelasi lucru ca si la PayPal. Avantajul la V.me este ca functioneaza cu orice card, nu doar cele Visa – ei au creat un sistem deschis in care oamenii pot inrola orice tip de card (si Mastercard), totul functionand ca un portofel virtual. De fapt, banca ta trebuie sa treaca la acest sistem, permitand inrolarea cardurilor emise in V.me.

Ca si MasterPass, V.me nu este inca disponibil la noi in tara…

In Europa, primul portofel digital a fost lansat acum o saptamana, pe 27 februarie, si apartine OTP Bank Ungaria, impreuna cu MasterPass si accepta doar carduri MasterCard, Maestro.

Citeste aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)