OTP Bank a lansat un card de credit in care plata cumparaturilor este esalonata in sase rate fara dobanda. Noutatea pe piata din Romania consta in faptul ca posesorii de card beneficiaza de acest avantaj indiferent de magazinul de la care se fac cumparaturile si indiferent de serviciul platit. Cardul de credit de la OTP Bank, emis sub sigla Visa sau MasterCard, permite detinatorilor sa achizitioneze produse si servicii de la orice vanzator din tara sau strainatate cu plata in sase rate lunare egale, fara dobanda. Cardurile emise sub sigla MasterCard pot fi personalizate de catre clienti cu imaginile alese.

Cardurile de credit cu rate fara dobanda sunt preferatele clientilor din Romania

„In cazul altor carduri de credit cu rate fara dobanda, comerciantii au acorduri cu bancile emitente si platesc acestora comisioane de 2-2,5% pana la 5-6%”, spune Adrian Chichita, director carduri la OTP Bank Romania.

Noul card de credit de la OTP Bank nu se bazeaza pe un astfel de parteneriat, astfel ca posesorul are libertatea de a achita cu cardul orice produs sau serviciu, oriunde cardurile de credit Visa si MasterCard sunt acceptate. Practic, oferta se aplica indiferent ca vorbim de bilete de avion, facturi la utilitati sau cumparaturile de produse din magazine, de pe internet si oriunde in lume. Orice achizitie beneficiaza de esalonarea in sase rate lunare fara dobanda.

“Spre exemplu, in luna martie se fac regularizarile la consumul de gaze, astfel ca facturile unora pot creste de la 2.000 de lei la 1.000 de lei. Platind cu cardul de credit, clientul isi poate intinde costurile cu factura pe o perioada de pana la sase luni”, declara Chichita.

Pentru tranzactiile in strainate, platile se deconteaza in euro, la cursul de cont curent al OTP Bank.

Clientul plateste cu cardul un produs sau serviciu, iar la inceputul lunii viitoare banca emite un extras de cont in care sunt evidentiate cheltuielile facute si ratele lunare ce trebuie platite. Data scadenta a ratelor lunare este 25 a fiecarei luni.

Comisionul de administrare a acestui card este de 5 lei pe luna. Taxa de emitere este de 40 de lei, insa banca deruleaza o perioada de promotionala in care va emite cardurile gratuit pentru doritori. Dobanda pentru platile care nu se fac pana la scadenta este de 26% si incepe sa curga de la data scadentei. De asemenea, daca ignora sistemul de rate, clientii au obligatia de a depune 2% din suma consumata + dobanda aferenta si comisioanele pentru ca linia de credit sa nu intre in default. Pentru platile la comercianti nu este perceput niciun comision. La acest card comisionul de retragere este de 1% de la bancomatele OTP si dobanda de 26% curge de cand clientul scoate banii.

Limita de creditare este de trei venituri lunare si pana la 15.000 de lei.

Potrivit luni Chichita, OTP vrea sa vanda 9.000 de astfel de carduri pana la sfarsitul anului, jumatate dintre acestea prin intermediul OTP Services, firma de brokeraj a grupului OTP.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)