60 de liceeni au participat la programul de internship, Summer Job, desfasurat de BCR in lunile iulie şi august ale acestui an. In fiecare an, absolvenţii programului desfasurat de BCR sunt implicaţi in realizarea unei cercetari pe teme de comportament financiar şi planuri de cariera in randul elevilor de liceu. In 2014, ei au reuşit sa colecteze opiniile a peste 500 de liceeni respondenţi.

Astfel, similar anului 2013, si in acest an tinerii sunt axaţi mai mult pe cumparaturile online şi pe ieşirile cu prietenii. Atunci cand vine vorba de economisire, cea mai mare parte dintre acestia (53,97%) ar economisi pentru excursii, 34,69% pentru haine si 26,53 % pentru gadget-uri. Peste jumatate dintre tineri fac cumparaturi online deoarece considera aceasta modalitate de plata eficienta, pentru ca economisesc timp si au la dispozitie o varietate mare de produse.

Cand au fost intrebati care este cel mai util produs bancar, 80% au ales cardul de credit.

Atrasi de bonusurile si avantajele pe care le aduce plata cu cardul de credit, respondentii sunt de parere ca acest produs bancar este practic si usor de utilizat. Creditul bancar, cardul de economii, depozitele bancare, internet banking-ul sunt produsele si serviciile mentionate de tineri ca fiind utile.

Majoritatea elevilor isi doresc sa lucreze inca din timpul facultatii deoarece sunt de parere ca un training sau un internship intr-o companie i-ar pregati mai bine pentru o cariera de succes.

Atunci cand vine vorba de primul salariu, tinerii care au participat la sondaj au spus ca si-ar dori ca acesta sa se incadreze in intervalul 1.000-2.000 de lei in conditiile in care aloca pentru cheltuielile personale intre 300-700 lei pe luna.

85% dintre respondenţi au un model de comportament financiar responsabil in parinti

Daca la editiile anterioare Summer Job, mama si bunica erau principalele modele de comportament financiar ale copiilor, anul acesta tatal este prima optiune pentru mai mult de jumatate dintre cei care au raspuns la chestionar.
La intrebarea “Care persoana publica este un model financiar pentru tine” Bill Gates si Mugur Isarescu sunt in continuare primele optiuni de modele publice financiare de succes in randul elevilor de liceu, insa Steve Jobs si Gheorghe Becali au fost inlocuiti de Donald Trump si Warren Buffett.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)