Dobanzile la cardurile de credit in lei oferite de banci se plasau saptamana trecuta intre 13,63 si 28%. Cardul cu cea mai mica dobanda era cel din oferta BRD, nivelul dobanzii fiind influentat de valoarea scazuta a indicelui ROBOR la trei luni. Cele mai mari dobanzi percepute la cardurile de credit ajungeau la 28% si erau aplicate la cardurile emise de Citibank, Millennium si Credit Europe Bank.
Bancile promoveaza in ultima perioada cardurile de credit, produse pentru care BNR nu a introdus restrictii prin noul regulament de creditare, si care au succes la clienti. Ultimul sondaj efectuat de banca centrala in randul primelor zece institutii de credit de pe piata autohtona a aratat ca, in cazul acestor produse, cererea a depasit chiar si asteptarile bancilor in ultimele trei luni ale anului trecut, scriu cei de la www.finantistii.ro

BRD, Intesa Sanpaolo si Alpha Bank ofereau saptamana trecuta carduri de credit cu cele mai reduse dobanzi nominale de pe piata. Cea mai mica dobanda era aplicata la cardul BRD, de 13,62%. Nivelul redus al acesteia era inflentat de valoarea scazuta a indicelui ROBOR la trei luni, de 4,62%. Aceasta banca actualizeaza zilnic dobanzile la produsele de creditare din oferta in functie de valoarea indicilor de referinta. Pe locul al doilea se clasa produsul MasterCard Standard al bancii Intesa Sanpaolo, cu o dobanda de aproape 15%, iar pe al treilea – MasterCardCredit de la Alpha Bank, cu o dobanda nominala de 15,5%. Cele mai mari dobanzi nominale la cardurile de credit in lei erau de 28%, acestea fiind obanzi

aplicate de Citibank, Millennium si Credit Europe. Ca si la alte produse de creditare, bancile aplica dobanzi fixe sau variabile, ultimele fiind actualizate zilnic, lunar, trimestrial, semestrial sau anual, in functie de regulile pe care si le-a stabilit fiecare institutie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)