Piata de carduri a inregistrat in primele sase luni din 2012 un recul in ceea ce priveste numarul de instrumente de plata active destinate persoanelor fizice, datele comunicate de banci evidentiind o scadere consistenta la majoritatea covarsitoare a institutiilor mai ales pe segmentul cardurilor de debit. Regresul este vizibil mai cu seama in cazul portofoliilor celor mai mari cinci emitenti autohtoni: BRD, BCR, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank si ING Bank.

Aceste banci si-au diminuat, in primul semestru din acest an, efectivul de carduri de debit cu peste 550.000 de unitati. Cele mai consistente scaderi au fost raportate de Raiffeisen Bank cu aproape 300.000 de unitati, BCR cu peste 100.000 de unitati si Banca Transilvania cu aproximativ 70.000 de unitati. Acest trend descendent accentuat nu s-a repetat insa si pe palierul cardurilor de credit, reducerea fiind mult mai lină, ba chiar existand si banci care au reusit sa consemneze cresteri importante.

EXCLUSIV: Evolutia numarului de carduri de credit in 2012” este un articol inclus la categoria materialelor BankingNews disponibile contra cost. Analiza aduce in prim-plan amanunte privind numarul de carduri de credit din portofoliul a 9 banci autohtone (BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, ING Bank, OTP Bank, Banca Comerciala Carpatica, Romanian International Bank si Intesa Sanpaolo Bank). Cercetarea contine, intr-o pagina A4 format pdf. structurata si machetata intr-o forma accesibila si agreabila, o analiza privind evolutia numarului de carduri de credit in primele sase luni din 2012 fata de 31 decembrie 2011 si un top banci in functie de acest indicator.

Materialul de fata care valoreaza 7,99 euro si poate fi achizitionat accesand butonul “Cumpara”. Plata analizei se realizeaza cu cardul bancar prin intermediul portalului securizat Paypal. Articolul comandat va fi livrat prin email, in format PDF, de indata ce plata dumneavoastra a fost confirmata.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)