Britanicii anunta ca 92% din fraudele de la bancomate sunt comise de romani prin carduri replica si furturi la bancomate. Potrivit responsabililor din cadrul politiei metropolitane din Londra, citat de publicatia britanica Daily Mail, majoritatea romanilor arestati in ultimul an provin din Bacau sau au conexiuni cu aceasta zona. Valoarea fraudelor identificate de oamenii legii din Marea Britanie in ultimul an este de 35 de milioane de lire, respectiv 41 de milioane de euro.

Metoda folosita de infractori implica folosirea unui dispozitiv prin care afla datele si condul PIN al clientilor bancomantului, pentru a crea carduri replica. Aceste clone sunt reproduse pentru a retrage bani de la oricare din cele 60.000 de aparate din Marea Britanie, cu o medie de 500 de lire sterline retrase de pe fiecare card.

Intr-un telefon confiscat in cadrul anchetei privind o retea specializata in clonare de carduri bancare, politia britanica a descoperit imagini cu un copil roman care se juca cu bancnote de 20 de lire sterline.

Publicatia britanica a detaliat si cazurile catorva infractori romani arestati pentru furt de la bancomate in ultimii ani, si care ar fi acumulat peste un milion de lire sterline din furturi: „Adu Banu” si fratii „Viorel si Miorel Chiriac”, toti din Bacau.

In acelasi context, jurnalistii britanici au citat si un „avocat din Romania”, potrivit caruia rezultatul actor infractiuni sustin peste 70% din economia orasului Bacau, unde ar fi rasarit din senin o zona de vile si multe reprezentante auto pentru masini de lux.

Oficialii britanici citati de Daily Mail si-au exprimat ingrijorarea ca numarul acestor fraude comise de cei aproximativ o mie de infractori romani care opereaza in Marea Britanie va creste semnificativ in timpul Jocurilor Olimpice din aceasta vara, din Londra.

Daily Mail mai anunta cu aceasta ocazie ca ITV, cea mai mare retea comerciala de televiziune din Marea Britanie, va difuza in luna aprilie un documentar numit „Departamentul antifrauda”, care se va concentra pe activitatile gruparilor infractionale formate din romani in Marea Britanie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)