Alpha Bank Romania și UnionPay International (UPI) anunță că deținătorii de carduri UnionPay din întreaga lume pot utiliza acum cardurile la terminalele POS din rețeaua de acceptare Alpha Bank. Prin acest acord, Alpha Bank Romania devine prima bancă din țară care acceptă carduri UnionPay la terminalele POS.

Acesta este o extindere a acordului anterior din mai 2019 dintre Alpha Bank Romania și UnionPay, prin care cardurile UnionPay erau acceptate în rețeaua de ATM-uri a Băncii. Acum, deținătorii de carduri UnionPay pot nu doar să retragă numerar de la ATM-urile Alpha Bank, ci să și efectueze plăți în peste 4.000 de locații ale comercianților din România.

Cu peste 8 miliarde de carduri emise în total în 61 de țări și regiuni din întreaga lume, UnionPay deservește acum cea mai mare bază de deținători de carduri. În prezent, 15 din cele 17 țări și regiuni din Europa Centrală şi de Est acceptă cardurile UnionPay.

„Fiind prima bancă internațională care a lansat operaţiuni în România, Alpha Bank este un jucător major în domeniul plăților și este partenerul nostru valoros pe piaţa locală. Suntem foarte fericiți să lansăm serviciul de acceptare la ATM, urmat de serviciul de acceptare la POS împreună cu Alpha Bank Romania. Această realizare va fi în beneficiul deținătorilor noștri de carduri și va îmbunătăți capacitatea serviciilor comercianților locali, oferite clienților UnionPay”, a declarat Wenhui Yang, Directorul General al Sucursalei Europene a UnionPay International.

„Suntem onorați să fim primul partener bancar din România al UnionPay, organizaţie prezentă în majoritatea ţărilor din Europa. În același timp, suntem încântați să oferim servicii cu valoare adăugată comercianților locali și să contribuim la sporirea atractivității destinațiilor româneşti. Acum, orice comerciant deţinător al unui POS de la Alpha Bank Romania poate accepta imediat tranzacții sigure și convenabile de la posesorii de carduri UnionPay”, a declarat Dl. Cristian Dragoș, Vicepreședinte Executiv Aria Retail, Alpha Bank Romania.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)