Numarul tranzactiilor realizate direct la comercianti cu carduri Visa, emise in Romania, a crescut cu 20,7%, in anul financiar 2013, incheiat la 30 septembrie, a anuntat, luni, directorul Visa pentru Romania si Croatia, Catalin Cretu.Numarul platilor a crescut de sapte ori mai rapid decat numarul retragerilor de numerar (3%), ceea ce arata ca procesul de inlocuire a platilor in numerar cu cele prin card se accelereaza.

‘Comportamentul consumatorilor din Romania se schimba rapid, iar acest lucru se reflecta in gradul mai ridicat de utilizare a cardurilor la comercianti. Astfel, 45% din totalul tranzactiilor pe carduri Visa au loc direct la comercianti si ne indreptam rapid spre pragul la care una din doua tranzactii cu un card Visa sa fie efectuata direct la comercianti, in cazul portofoliului Visa. In anul financiar 2013, s-au realizat aproximativ 628.000 de tranzactii cu carduri Visa in fiecare zi, cu 60.000 mai multe tranzactii pe zi, fata de 2012’, a spus Catalin Cretu, intr-o conferinta de presa.

Veniturile totale ale Visa Europe au fost de 1,2 miliarde euro, in 2013.

In 2012, sumele cheltuite online, in Europa, cu cardurile Visa, au depasit pentru prima data, pragul de 200 miliarde de euro, in crestere cu 16% fata de anul precedent, Visa devenind unul dintre principalii lideri in domeniul platilor online cu telefonul mobil si contactless.

In Europa, exista 470 milioane de carduri Visa. Segmentul cardurilor de debit reprezinta aproape 80% din portofoliul Visa si cheltuielile efectuate cu carduri de debit Visa in Europa au depasit 1.000 de miliarde euro (1.050 miliarde euro) in 2012. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa in Europa in 2012 au depasit in premiera 200 miliarde euro (212 miliarde euro), reprezentand peste 20% din tranzactiile procesate de Visa Europe.

Visa Europe este o companie de plati detinuta si operata de bancile membre si de catre alti furnizori de servicii de plati din 36 de tari din Europa.

Numai in ultimii sase ani, Visa Europe a investit peste un miliard de euro in tehnologii noi si infrastructura.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)