Peste 7.000 de bucuresteni au semnat o petitie care isi propune sa desemneze prima personalitate feminina ce va aparea pe o bancnota emisa de BNR. Semnaturile sunt stranse atat pe hartie, cat si electronic.   Campania are doua etape. in prima etapa organizatorii doresc sa stranga peste 50.000 de semnaturi de sustinere, dupa care lista va fi trimisa Bancii Nationale a Romaniei. In etapa a doua va fi aleasa personalitatea feminina care urmeaza sa apara pe viitoarea bancnota emisa de BNR.

Propune o lista cu 12 personalitati feminine care au marcat istoria si cultura din Romania: Regina Maria, Ana Aslan (medic), Stefania Maracineanu (fizician), Sofia Ionescu (prima femeie neurochirurg din lume ), Ana Ipatescu (rol important in Revolutia de la 1848), Haricleea Hartulari-Darclee (soprana), Alexandrina Cantacuzino (lidera a miscarii feministe romanesti), Aurora Gruescu (prima femeie inginer silvicultor din lume), Elisa Leonida Zamfirescu (prima femeie inginer din Europa ), Cecilia Cutescu-Storck (prima femeie profesor universitar in invatamantul de arta din Europa ), Sarmiza Bilcescu-Alimanisteanu (prima femeie doctor in drept din lume), Ecaterina Teodoroiu (eroina in Primul Razboi Mondial).

Alegerea celor 12 personalitati a fost realizata de echipa proiectului pe criterii de notabilitate si relevanta la nivel national si international.
Proiectul ALTFEM isi propune imbunatatirea perceptiei asupra femeilor si cresterea gradului de constientizare a expertilor si operatorilor mass-media, a partenerilor sociali, autoritatilor publice si a femeilor, asupra problematicii egalitatii de sanse si de gen in societatea romaneasca.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)