Un credit avantajos dupa dobanda se cunoaste, spun bancherii de la OTP Bank, intr-o noua “ofensiva” mediatica, lansata la TV. Ghidandu-ma dupa acest slogan publicitar, am “plecat” in cautarea celor mai avantajoase credite, urmarind cu precadere ofertele cu dobanzile cele mai mici.

La banca cu sloganul intalnim o dobanda efectiva de 11,90%, daca accesezi creditul pana la finalul lunii octombrie 2013. CEC Bank te incanta cu cea mai mica dobanda (9,53%), in timp ce Volksbank si  Bancpost ii sufla “in ceafa” cu 9,75% si, respectiv, 9,9% (variabila).  Restul ofertelor de pe piata locala se incadreaza intr-un alt esalon, dobanzile acestor credite depasind borna de 12%.

Pentru a compara rata pe care trebuie sa o plateasca un client la cele patru banci, am analizat ofertele pentru un credit in valoare de 10.000 de lei pentru o perioada de rambursare de 5 ani.

Cea mai avantajoasa dobanda intalnita la CEC Bank nu aduce si cele mai bune costuri pentru client. Cea mai mica rata platita de client, in cazul nostru, o gasim la Volksbank.

Daca apelezi la CEC Bank, banca cu cea mai mica dobanda, pe o perioada maxima de 60 de luni pentru un credit de 10.000 lei, rata ta lunara (fixa) se va ridica la 240 de lei.

Daca alegi Volksbank, cu DAE 10,42, rata ta lunara (fixa) pentru aceeasi suma si perioada se va ridica la 212 de lei.

La OTP Bank rata lunara pentru 10.000 de lei pe 60 de luni va atinge 222 de lei.

La Bancpost creditul Nume Prenume iti propune o rata lunara de 253 de lei pentru aceleasi conditii.

Gabriela Dinu

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)