BNR ar putea reduce dobanda de politica monetara la 4,75% in sedinta de politica monetara din 5 august, conform opiniilor exprimate de 14 din 19 participanti la un sondaj intern in cadrul Asociatiei Analistilor Financiar – Bancari din Romania (AAFBR). Potrivit unui comunicat al AAFBR, rezervele minime obligatorii ar putea ramane nemodificate in luna august 2013, atat pentru pasivele in lei cat si pentru cele in valuta.

‘Dobanda de politica monetara ar putea fi redusa in continuare la 4,50% pana in luna decembrie 2013 si 4,25% pana in luna decembrie 2014. Reducerea dobanzii de politica monetara pana la finalul acestui an este estimata de toti participantii la sondaj. Estimarile pentru finalul anului 2014 se incadreaza intre un minim de 3,50% si un maxim de 4,50%’, se precizeaza in comunicatul citat.

Analistii financiari-bancari estimeaza ca rezervele minime obligatorii pentru pasivele in lei ar putea fi pastrate la nivelul de 15% in anul 2013 si apoi reduse la 12% pana la finele anului 2014. Rezervele minime obligatorii pentru pasivele in valuta ar putea fi pastrate la nivelul de 20%, atat in anul 2013 cat si in anul 2014, conform opiniei majoritatii participantilor la sondaj.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale aproximativ 60 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital, scrie Agerpres in pagina electronica.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)