Septimiu Tulpan – Presedintele Comisiei de Carduri din cadrul Asociatiei Romane a Bancilor si Chief of Card Operations Department in cadrul Bank Leumi, Catalin Cretu – Director regional Visa Europe pentru Romania, Croatia si Slovenia, Cosmin Vladimirescu – Director general MasterCard Romania, Ruxandra Avram – Sef serviciu, Directia Stabilitate Financiara din cadrul Bancii Nationale a Romaniei, Bianca Ionita – Sef departament Carduri din cadrul BCR si Emanuel Iancu – Cards Operations Manager in cadrul Garanti Bank sunt cei sase speakeri care vor participa la conferinta ”EU platesc cu cardul”, care va avea loc maine, 23 aprilie 2015, incepand cu ora 10.00, la Godot Cafe-Teatru.

Evenimentul, organizat de publicatia online www.BankingNews.ro, care a beneficiat de sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor, este un concept ce alcatuieste cadrul pentru initierea unor discutii aprofundate despre perspectivele de dezvoltare ale industriei de carduri din tara noastra. Partenerii conferintei ”EU platesc cu cardul sunt Visa, MasterCard, BCR, Banca Transilvania si Garanti Bank.

Anul 2015 surprinde un moment aniversar pentru piata locala de carduri, cand se implinesc 20 de ani de la emiterea primului card din Romania. Aceasta ocazie speciala impune alcatuirea unei analize profesioniste asupra evolutiei consemnate de industria de profil si enuntarea unor previziuni privind directiile de dezvoltare ale acestui segment pe de piata bancara.

Totodata, anul 2015 va marca intrarea in vigoare a noul Regulament privind comisioanele interbancare (MIF Regulation), care limiteaza valoarea acestor taxe la 0,2% din valoarea tranzactiei, in cazul cardurilor de debit, si 0,3% pentru cardurile de credit.

In aceste conditii, este important de a identifica ce implicatii va genera aceasta schimbare legislativa asupra evolutiei pietei de carduri, dar si cum va influenta plafonarea comisioanelor interbancare la plata cu cardul comerciantii si consumatorii.

* Septimiu Tulpan – Presedintele Comisiei de Carduri din cadrul Asociatiei Romane a Bancilor si Chief of Card Operations Department in cadrul Bank Leumi

”Efectele noilor reglementari ale Uniunii Europene privind plafonarea comisioanelor interbancare la plata cu cardul asupra pietei din Romania”

* Catalin Cretu – Director regional Visa Europe pentru Romania, Croatia si Slovenia

“Noi strategii de plati intr-o lume post-reglementare”

* Cosmin Vladimirescu, Director general MasterCard Romania

”Plata cu cardul, starea de normalitate in UE. Unde se afla Romania? ”

* Ruxandra Avram – Sef serviciu, Directia Stabilitate Financiara din cadrul Bancii Nationale a Romaniei

”Comisioane interbancare la plata cu cardul. Reglementare europeana vs. reglementare nationala”

* Bianca Ionita – Sef departament Carduri din cadrul BCR

* Emanuel Iancu – Cards Operations Manager in cadrul Garanti Bank.

Detalii privind participarea life in public la simpozionul ” EU platesc cu cardul ” intr-un cadru inedit, beneficiind de prezentarile sustinute de speakerii celor doua sesiuni ale evenimentului si de interactiunea cu cei mai buni specialisti ai industriei de carduri, sunt disponibile la https://www.bankingnews.ro/conferinte-bankingnews.html.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)