Mandatul lui Robert Zoellick, seful Bancii Mondiale, se apropie de sfarsit. in aceste conditii, dupa cinci ani de declaratii diplomate, bancherul poate, in sfarsit, sa vorbeasca deschis despre previziunile sale asupra evolutiei economiei globale.

Acesta avertizeaza ca ne asteapta o catastrofa economica iminenta si ca pietele financiare se pregatesc sa reintre in starea de panica din 2008, relateaza Business Insider. Zoellick nu a putut sa evite subiectul crizei din Grecia, spunand ca iesirea statului elen din Zona Euro ar putea provoca dezechilibre majore in tari precum Spania si Italia. seful Bancii Mondiale compara colapsul Greciei cu cel al bancii Lehman Brothers, context in care, asa cum s-a intamplat si in SUA, „consecintele vor fi severe si greu de prevazut”.

Robert Zoellick atrage atentia asupra pericolului reprezentat de instalarea starii de panica in randul investitorilor, care si-ar putea retrage banii din anumite tari pentru a face plasamanete mai putin riscante.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)