[dropcap]S[/dropcap]tudiul de piata “Topul bancilor dupa reteaua de ATM-uri si POS-uri in 2011” aduce in prim-plan amanunte privind numarul de ATM-uri si POS-uri din portofoliul a 22 banci autohtone (BCR, BRD, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Banca Transilvania, Bancpost, UniCredit Tiriac Bank, Alpha Bank, ING Bank, Volksbank, Credit Europe Bank, Banca Romaneasca, Garanti Bank, OTP Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Millennium Bank, Emporiki Bank, Libra Bank, RBS Romania, ProCredit Bank, Romanian International Bank si Bank of Cyprus). Analiza releva faptul ca anul 2011 a fost prolific pentru reteaua de bancomate a bancilor din Romania, 8 dintre cele 22 de institutii de credit ce au facut obiectul analizei punand in functiune 444 ATM-uri noi. Clientii celor 22 de banci aveau la dispozitie, la 31 decembrie 2011, un total de 9.934 bancomate. Au existat si institutii financiare care si-au redus, in 2011, numarul de ATM-uri fata de anul anterior, cea mai ampla diminuare fiind inregistrata de banca X care a renuntat la 45 aparate.

[quote_left]Analiza “Topul bancilor dupa reteaua de ATM-uri si POS-uri in 2011” este disponibila contra cost aici, achitarea studiului de piata urmand a fi realizata prin intermediul portalului securizat PayPal cu ajutorul platii online cu cardul bancar.[/quote_left]Pe de alta parte, si reteaua de POS-uri a bancilor cuprinse in acest studiu a urmat tot un trend ascendent, subliniind faptul ca piata cardurilor se dovedeste a fi tot mai atractiva. Astfel, la finalul lui 2011, 15 institutii de credit detineau 114.309 POS-uri, celelalte 7 banci analizate nefiind implicate in aceasta competitie. Pe parcursul anului trecut, 9 institutii financiare au pus in functiune 10.591 noi aparate de acceptare a cardului ca instrument de plata a cumparaturilor. Totodata, alte trei banci, X, Y si Z, au renuntat impreuna la peste 4.000 de POS-uri. Afla detalii despre unde se situeaza fiecare institutie de credit in ”Topul bancilor dupa numarul de ATM-uri si POS-uri” si evolutia din perioada 2009 – 2011, achizitionand studiul de piata disponibil contra cost aici.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)