În prezent există pe rolul instanțelor din 15 județe din România și București, 3.594 de litigii privind contestații la notificări și acțiuni directe pentru stringerea creanței, pe legea dării în plată, a spus astăzi Dragoș Bogdan, avocat în cadrul firmei de avocatură Stoica și Asociații.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul seminarului „Noua paradigmă la nivel european: consumatorul de servicii financiare, între transparență și riscuri”, organizat de Asociația Română a Băncilor și Institutul Bancar Român în cadrul seriei de evenimente European Money Week.

Din total, 593 de cazuri au fost soluționate în primă instanță, iar 890 au fost suspendate, pentru a fi puse în acord cu decizia Curții Constituționale privind darea în plată.

De asemenea, 78 de cazuri au fost repuse pe rol, în urma deciziei CCR.

Din totalul litigiilor soluționate în primă instanță, 357 au fost favorabile băncilor, iar 236 au fost favorabile clienților.

Potrivit aceleiași statistici, din acțiunile soluționate deja, 250 au primit un aviz pozitiv din partea instanțelor înaintea deciziei CCR, iar 326 după decizia CCR asupra legii privind darea în plată, a mai spus Dragoș Bogdan.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)