Curtea Constituţionala a judecat în 11 octombrie, în şedinţă publică, 33 de excepţii de neconstituţionalitate ridicate de şase bănci la legea dării în plată, magistraţii urmând să pronunţe astăzi, 25 octombrie.

CCR se pronunţă, marți, în cazul celor 33 de sesizări privind neconstituționalitatea legii privind darea în plată, formulate de instituții bancare. Criticile de constituţionalitate aduse de către bănci legii dării în plată au vizat actul normativ în întregime, dar au fost şi critici punctuale, pe articole.

Potrivit CCR, 25 de dosare privind excepția de neconstituționalitate a Legii 77/2016 în  ansamblul său au fost conexate.

Citeste AICI

Un număr de 20 de sesizări privind excepții de neconstituționalitate ale unor articole din Legea 77/2016 au fost formulate de Raiffeisen Bank. Celelalte sesizări care vizează fie doar unele articole, fie actul normativ în integralitatea sa au fost făcute de BCR, BRD, Banca Românească, Alpha Bank, UniCredit Bank.

Într-o şedinţă maraton, care a durat peste patru ore, judecătorii constituţionali au ascultat argumentele avocaţilor celor şase bănci comerciale care au ridicat 33 de excepţii la legea dării în plată, dar şi pledoaria avocatului Gheorghe Piperea, autorul legii şi reprezentant al clienţilor, scrie Mediafax.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)