Confruntate cu scaderea veniturilor din credite, bancile au inceput sa taxeze retragerile de numerar sau sa creasca comisioanele de administrare a cardurilor de debit, in timp ce bonificatia de dobanda la contul curent este infima sau a disparut de tot. Cum romanii prefera cash-ul, bancile incearca sa extraga venituri mai mari din comisioane in ultima vreme, dupa ce creditul neguvernamentale a ajuns in letargie si rata de neperformanta a crescut, scrie Economica.net

Aproape toate institutiile de credit cu o cota mare din piata cardurilor de debit au taxe de administrare lunare sau anuale, si comisioneaza si retragerile de numerar. Exista insa si exceptii, Banca Transilvania fiind una dintre bancile cu un numar mare de carduri in circulatie care nu au taxe lunare sau comisioane de retragere de la ATM proprii. Dintre bancile cu multe carduri emise, nici CEC Bank sau ING Bank nu cer bani pentru retragerile de cash de la bancomatele proprii.

 

Integral aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)