Romanii au prins curaj si s-au intors la banci sa ia credite. Bancherii sunt multumiti pentru ca au dat cu peste 50% mai multe imprumuturi, fata de anul trecut. Insa, tot bancherii, spun ca noii clienti sunt mai prudenti, bine informati si pregatiti sa obtina cat mai multe informatii, sa citesca contractul si sa obtina cele mai bune oferte.

Ce comportament au clientii care merg acum la banca, aflam dintr-o analiza a bancherilor:

“Oamenii sunt mult mai prudenti si mult mai atenti atunci cand vin si cer de la o banca un imprumut. Bancile, in general, au venit cu oferte in ultima perioada pentru creditele de consum”, afirma Anca Nuta, director comunicare UniCredit Tiriac Bank.

Iar cei care se imprumuta acum o fac doar pentru lucruri importante. “Stim din discutiile cu clientii nostri ca oamenii se gandesc in principal la renovari de locuinte, la schimbarea masinii sau la bunuri de folosinta indelungata”, explica si Catalin Vasile, director credite persoane fizice ING Bank.

Dupa 5 ani de “inghet”, creditele de consum reincep sa fie din nou solicitate. Cresterea creditarii a fost ajutata de scaderea dobanzilor, dar si de ofertele bancilor.
“In primele 5 luni ale anului, comparativ cu anul anterior, creditele de consum, ca si volum de credite acordate, a crescut cu 70 la suta”, spune Roxana Hristea, sef departament credite negarantate BCR.

“In luna mai, care tocmai s-a incheiat, de exemplu, am avut un numar de credite acordate cu 13 la suta mai mare decat in aprilie”, explica si Catalin Vasile, director credite persoane fizice ING Bank.

Si creditele pentru locuinte au crescut serios, in special cele acordate in lei, care au ajuns intr-un an de la 2 la aproape 5 miliarde de lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)