Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) se întrunește pentru a șasea ședință de politică monetară din 2017. Potrivit analistilor Bancii Transilvania, ne putem astepta la majorarea prognozei de inflație pe final de 2017 și 2018 și la menținerea ratei de dobândă de politică monetară la nivelul minim istoric de 1.75%.
 
Pe de altă parte, nu excludem posibilitatea îngustării coridorului simetric format de ratele de dobândă la facilitățile permanente în jurul ratei de dobândă de referință, ca o primă măsură din ciclul monetar post-criză, mai ales în contextul evoluțiilor recente și perspectivelor macro-financiare (globale, europene și interne).
 
În plan regional banca centrală a Cehiei a demarat joi ciclul monetar post-criză, majorând rata de dobândă de referință cu 20 de puncte bază.
Sursa: Raport Banca Transilvania
Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)