10 septembrie 2013 ar putea reprezenta momentul de cotitura privind prezenta Bank of Cyprus in tara noastra, dupa ce noii actionari ai celei mai mari banci comerciale din Cipru se vor intalni la prima lor adunare anuala. BoC este prezenta in sistemul bancar autohton printr-o sucursala, a carei activitate a fost restransa la nivelul unei singure agentii, precum si prin detinerea de9,7% din Banca Transilvania (BT).
Contactat de ziarul “BURSA”, presedintele Consiliului de Administratie, Horia Ciorcila, spune ca situatia va fi mai clara dupa adunarea din aceasta luna a noilor actionari BoC. Domnia sa ne-a declarat: “Informatiile pe care le avem – referitoare la situatia din Cipru si in special la Bank of Cyprus – sunt doar cele publice, si anume ca va avea loc la BoC o adunare generala a actionarilor, in aceasta luna, dupa care situatia va fi mai clara. in ceea ce priveste detinerea la BT, chiar daca suntem preocupati de structura actionariatului, nu suntem implicati in acest proces si nu avem cunostinta de intentiile viitoare. Dar acest aspect nu are nicio relevanta asupra planurilor si activitatii curente a bancii noastre. Nu putem, de asemenea, comenta intentiile unor potentiali cumparatori. Chiar daca ar exista o decizie de vanzare, tranzactia ar urma traseul standard, conform normelor bursiere, ca in cazul oricarui actionar care decide sa vanda”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)