Abordarea pe care o va avea Directia Supraveghere din BNR in raport cu bancile va fi diferita incepand de anul acesta, orice derapaj in controlul riscului, inclusiv al riscurilor operationale, urmand sa fie penalizat mult mai dur mai ales in cazul in care conducatorii unei banci vizate nu raspund solicitarilor de remediere, afirma Nicolae Cinteza, directorul Supravegherii, scrie Ziarul Financiar.

„Nu vom mai vorbi doar de sanctiunea X sau Y, ci ne vom completa masurile de corectie cu ceva mult mai dur: majorarea cerintei de capital. Acolo unde indentificam risc sporit, majoram cerinta de capital. Daca cumva nu se raspunde solicitarii noastre, mi se pare absolut normal sa protejez deponentii: nu mai permitem bancii in cauza sa atraga resurse; ii interzicem sa mai ia depozite. Si nu vom avea nicio retinere sa luam o asemenea decizie“, afirma Cinteza.

Recunoscut ca un adevarat „zbir“ al sistemului, care le da emotii chiar si oficialilor bancilor-mama, le va cere din nou bancilor sa-si auditeze anumiti parametri financiari raportati la 30 iunie, fiind preocupat ca evaluarea colateralului si a altor active sa fie cat mai apropiata de realitatea pietei, mai scrie ZF.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)