Cele mai valoroase 100 de companii din Romania insumeaza 50,4 miliarde de euro in anul 2013. Si anul acesta trofeele au fost acordate primelor 10 companii aflate in cea de a opta editie a Anuarului “Top 100 Cele mai valoroase companii din Romania”, realizat in colaborare cu Casa de Investitii CAPITAL PARTNERS.

Noua banci si doua companii de asigurari, evaluate impreuna la 5,5 miliarde de euro, au intrat in editia de anul acesta a clasamentului celor mai valoroase 100 de companii din Romania, realizat de Ziarul Financiar.

Valoarea celor 11 jucatori din domeniul financiar a crescut cu circa 300 milioane de euro fata de editia de anul trecut, in timp ce numarul bancilor si companiilor de asigurari prezente in clasament a ramas constant. Anul trecut, bancile si firmele de asigurari din clasament fusesera evaluate la peste 5,2 miliarde de euro.

Cea mai valoroasa banca locala este BRD, al doilea jucator din sistem dupa volumul activelor administrate, banca deţinuta de grupul francez Société Générale fiind evaluata la 1,45 miliarde de euro, respectiv 9% peste nivelul din 2012. Banca ocupa poziţia a sasea in clasamentul celor mai valoroase 100 de companii din Romania. BRD a avut pierderi anul trecut, dar a castigat doua poziţii in topul celor mai valoroase companii locale.
 Castigatorii la categoria Top 10 cele mai valoroase companii din Romania sunt:

Locul I: OMV Petrom – premiul a fost ridicat de Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom

Locul II: Romgaz

Locul III: Orange Romania – premiul a fost ridicat de Jean-François Fallacher, CEO Orange Romania

Locul IV: Fondul Proprietatea

Locul V: Vodafone Romania

Locul VI: BRD Groupe Societe Generale

Locul VII: Hidroelectrica

Locul VIII: Dacia

Locul IX: Romtelecom

Locul X: RCS-RDS

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)