Ramona Ivan, director Relaţii Internaţionale în cadrul CEC Bank

CEC Bank a fost selectată de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) ca instituție de credit parteneră pentru derularea Programelor naționale de încurajare și stimulare a înființării și dezvoltării IMM-urilor în perioada 2022-2027. CEC Bank va facilita beneficiarilor eligibili deschiderea de conturi curente pentru încasarea alocației financiare nerambursabile (AFN) și va oferi clienților interesați credite punte pentru prefinanțare și credite de investiții, pentru co-finanțarea aportului propriu, în condiții de cost avantajoase.

„CEC Bank este unul din partenerii tradiționali ai Ministerului în implementarea programelor guvernamentale, derulând în anii anteriori, în baza convențiilor semnate, Programul Start Up Nation, edițiile 1 și 2, Programul Microindustrializare, Programul Româno-Elvețian, Programul Comerț și Servicii, implicându-se de asemenea și în derularea schemelor de granturi acordate în cadrul temporar COVID. Vom continua această tradiție, prin oferirea de suport în condiții avantajoase, IMM-urilor care își vor susține activitatea prin proiecte implementate în cadrul unor astfel de scheme”, a declarat Ramona Ivan, director Relaţii Internaţionale în cadrul CEC Bank.

CEC Bank a acordat, prin programele precedente Start Up Nation, credite în valoare de circa 500 milioane de lei.

Prin Programul Start Up Nation – România, finanțările vor fi astfel:

➡️ Pentru solicitanții care își asumă crearea și menținerea unui loc de muncă, fondurile nerambursabile vor fi de maximum 100 000 de lei / beneficiar, sumă care poate reprezenta cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru firmele neplătitoare) aferente proiectului;
➡️ Pentru solicitanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă, fondurile nerambursabile vor fi de maximum 200 000 de lei / beneficiar, sumă care poate reprezenta cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru firmele neplătitoare) aferente proiectului.

În plus, pentru cei care nu sunt clienții băncii, dar aleg CEC Bank pentru încasarea fondurilor nerambursabile, banca le pune la dispoziție Pachet online cont bancar IMM Optim.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)