CEC Bank aniverseaza astazi, 24 noiembrie 2014, 150 de ani de la infiintare. Banca, prin oamenii care i s-au dedicat de-a lungul timpului, a scris si continua sa scrie veritabile pagini de istorie si cultura bancara, contribuind la educarea mai multor generatii.

Pe langa evenimentele dedicate zilei aniversare, CEC Bank lanseaza cu aceasta ocazie prima aplicatie pentru utilizatorii de tablete si telefoane cu sistem de operare Android si IOS: “Palatul CEC”. Aceasta aplicatie a fost gandita ca o mostenire digitala care impleteste trecutul cu viitorul bancii. Toti cei care vor sa afle mai multe detalii despre Palatul CEC, unul dintre cele mai cunoscute, elegante si reprezentative monumente de arhitectura ale Bucurestilor, pot descarca aplicatia pe propriul terminal mobil.

In data de 24 noiembrie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat legea de infiintare a bancii. La 1 ianuarie 1865, Casa de Depuneri si Consemnatiuni si-a inceput activitatea sub conducerea economistului Enric Winterhalder. In 1897, a inceput constructia Palatului CEC, inaugurat in anul 1900. Dupa 1990, CEC si-a extins activitatea, iar in 1996 a inceput procesul de reformare si modernizare a bancii. In 2008 a demarat procesul de rebranding al institutiei financiare, care a devenit CEC Bank. Acest proiect a insemnat un nou inceput pentru banca, care se regaseste astazi, la 150 de ani de la infiintare, in topul primelor banci din Romania. In conformitate cu misiunea CEC Bank, finantarea IMM-urilor, agriculturii si administratiilor publice locale reprezinta in prezent principala preocupare a bancii.

“In 2007 am demarat un amplu proces de transformare, care sa reflecte cel mai bine valorile noastre: traditie, incredere, onestitate si stabilitate. Proiectul CEC Bank a insemnat un nou inceput pentru banca si sunt mandru ca in acest an, cu prilejul aniversarii a 150 de ani de la infiintare, institutia noastra se regaseste in grupul bancilor de elita din Romania, fiind o banca competitiva si profitabila. Suntem onorati ca aproape trei milioane de clienti sunt alaturi de noi si ii invitam sa apeleze in continuare, cu incredere, la produsele si serviciile unei banci care speram sa ramana, pentru cel putin inca 150 ani, aproape de generatiile de romani”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director General CEC Bank.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)