Ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Legii 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, CEC Bank anunță modificarea produselor de creditare cu ipotecă imobiliară destinate persoanelor fizice, începand cu data de 9 mai a.c, se arată într-un comunicat de presă remis de CEC Bank.

În cazul creditelor pentru cumpărarea și construirea de imobile în valoare de cel mult 250.000 euro în echivalent lei, inclusiv, valoarea aportului propriu al clientului devine 30%, atât pentru creditele în lei, cât si pentru cele în valută. Acestea din urmă se vor acorda numai clienților care obțin venituri în valuta creditului.

De asemenea, avand în vedere nivelul crescut al riscului în contextul Legii Dării în Plată, atât în cazul creditelor pentru cumpărare și construire de imobile, cât și în cazul creditelor de nevoi personale și de refinanțare credite garantate cu ipotecă imobiliară, marja de dobânda aplicabilă va crește cu 1 p.p. în cazul creditelor în lei, respectiv 2 p.p. în cazul creditelor în valută, se precizează în comunicatul de presă.

“Prin aceste modificări, CEC Bank își adaptează oferta de creditare noului cadru legislativ, decizia băncii având ca prioritate protejarea intereselor întregului portofoliu de clienți. Cei peste 150 de ani de experiență și încrederea pe care ne-o acordă clienții ne responsabilizează permanent și ne îndeamnă să adoptăm o atitudine prudentă, în condiții de competitivitate, pentru a asigura calitatea portofoliului de credite și o bună protecție a deponenților băncii. Mai mult, rămânem în continuare deschiși dialogului cu clienții noștri, pentru a identifica împreună cele mai potrivite soluții de finanțare, perfect adaptate nevoilor acestora”, a declarat Radu Grațian Ghețea, Președinte Director General CEC Bank.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)