CEC Bank este o banca comerciala universala, iar transformarea sa intr-o banca de investitii este ineficienta, mai ales in conditiile existentei unei retele de unitati teritoriale foarte dezvoltata, explica Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), la conferinta despre stategia IMM-urilor.

“Ni s-a sugerat in ultima vreme sa devenim o banca a IMM-urilor, a agricultorilor, de dezvoltare sau de alt tip, insa noi suntem o banca comerciala universala. Avem o retea puternica de unitati teritoriale, iar transformarea CEC Bank intr-o banca de investitii este ineficienta. O banca specializata, in conditiile economice de astazi, nu mai are viabilitate nicaieri in lume. La aceasta ora, CEC Bank acorda credite catre IMM-uri (42% din intreg portofoliul de credite), agricultori si administratiile publice locale’, a tinut sa puncteze Radu Ghetea.

La finalul anului 2013, CEC Bank avea un numar de 1.091 sucursale bancare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)