CEC Bank a lansat un credit destinat tinerilor care infiinteaza microintreprinderi, ca parte a unui program prin care acestia beneficiaza, din partea statului, de o finantare nerambursabila de pana la 10.000 de euro si garantii. In acest sens, CEC Bank a incheiat un partaneriat cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), care gestioneaza programul guvernamental destinat stimularii infiintari si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, lansat in februarie 2011.

Banca de stat va acorda credite in lei, din surse proprii, cu o dobanda variabila compusa din ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la sase luni + 3 pp, actualizata semestrial.

Beneficiarii vor primi consultata gratuita la pregatirea documentatiei, garantii FNGCIMM pentru 80% din valoarea creditului si o perioada de gratie de maximum 12 luni.

“Clientii eligibili, conform art. 3 din OUG 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, sunt microintreprinderile debutante, care trebuie sa indeplineasca conditiile de eligibilitate ale bancii”, se arata intr-un comunicat al CEC.

AIPPIMM va selecta cele mai bune planuri de afaceri, acestea urmand sa beneficieze de o alocatie nerambursabila, de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, in limita a 10.000 de euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)