CEC Bank se numara printre primele institutii care au pus la dispozitia clientilor facilitati in baza Programului de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, acordand pana in acest moment finantari in valoare de aproximativ 2 milioane lei. Banca isi continua demersurile de sustinere a segmentului IMM, avand in continuare in analiza credite de circa 4 milioane lei.

In luna februarie 2014, CEC Bank si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) au semnat Conventia de Colaborare in cadrul Programului de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, dezvoltat in conformitate cu prevederile OUG 92/2013.

Conform conventiei, CEC Bank beneficiaza in urmatorii doi ani de un plafon al garantiilor in valoare de aproximativ 260 milioane lei, prin care clientii IMM pot accesa credite de peste 520 milioane lei in conditii avantajoase de costuri si garantare. Astfel, IMM-urile care au cel putin trei ani de la infiintare pot contracta de la CEC Bank linii de credit in lei pentru finantarea capitalului de lucru de pana la 5 milioane lei, pe o perioada de cel mult 24 luni, cu posibilitatea prelungirii cu maximum 12 luni. Facilitatea poate fi garantata de stat prin FNGCIMM intr-un procent de maximum 50% din valoarea creditului.

Costurile aferente finantarii sunt avantajoase, fiind compuse din dobanda ROBOR 3M + 2,5% p.a., comisionul de gestiune in valoare de 0,04% p.a. aplicabil lunar la valoarea initiala a liniei de credit si comisionul de evaluare a garantiilor.

“Pentru CEC Bank, sustinerea companiilor mici si mijlocii este prioritara. De aceea, ne bucuram sa venim in intampinarea clientilor nostri cu solutii de finantare avantajoase, prin multiple programe de finantare, precum si prin produsele standard ale bancii. Prezenta noastra pe tot teritoriul tarii, prin intermediul celor peste 1.000 de unitati si consilierea specializata oferita gratuit in cadrul Birourilor pentru IMM-uri si Fonduri Europene prezente in sucursalele judetene faciliteaza accesul IMM-urilor la finantarea atat de necesara consolidarii si dezvoltarii planurilor de afaceri“, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile bancii pot fi obtinute in orice sucursala CEC Bank, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)