In 24 noiembrie 1864 aparea Casa de Economii si Consemnatiuni, astazi CEC Bank. Banca de stat implineste astazi 150 de ani de la infiintare: La multi ani! Radu Ghetea, bancherul care conduce din 2007 banca de stat, are ganduri mari pentru banca, insa pentru toate este nevoie de bani.

Bancherul spune ca si-ar dori o banca mai activa pe piata creditarii, dar acest lucru depinde de identificarea unor noi surse de capital, o solutie fiind atragerea in actionariat a unei institutii financiare internationale.

CEC Bank a devenit foarte atractiva dupa 2008, cand a suferit un rebranding, iar creditele ipotecare acordate de banca, sunt printre cele mai cautate

„Mi-as dori o banca mai activa pe piata, dar pentru acest lucru este nevoie de o infuzie consistenta de capital. O idee este atragerea in actionariat a unor institutii financiare internationale. Nu e neaparat nevoie sa existe o privatizare, mai ales ca exista o dorinta ca CEC sa ramâna un simbol national“, a declarat Radu Ghetea intr-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Banca a fost infiintat in 1864, printr-o lege inaintata de Alexandru Ioan Cuza. Primul sediu a fost modest, in trei camere mai mici din sediul Ministerului de Finante al vremii. Intre 1897 si 1900 s-a ridicat actual sediu central al bancii, Palatul CEC.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)