Una din cele doua banci de stat CEC Bank sau Eximbank va deveni banca de dezvoltare care sa fie partener al statului în ceea ce priveste asigurarea finanyarii pentru proiecte europene, dar si pentru economie, a afirmat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

“E foarte bine ca avem bani europeni, dar problema este ca dumneavoastra sa aveti la dispozitie si ceea ce aveti de pus dumneavoastra. Adica sa identificam acele zone sau cai de a depune si partea de cofinantare. Aici deja am avut discutii la BNR si Ministerul de Finante, iar ideea e agreata la nivel de prim-ministru de a avea o banca de dezvoltare. Una din cele doua banci de stat, CEC sau Eximbank, sa devina banca de dezvoltare. O astfel de banca creata in acest fel poate fi folosita in mod direct de stat ca partener in ceea ce inseamna fonduri europene si in economie in general”, a afirmat Teodorovici, vineri, la Suceava, potrivit Mediafax.

Teodorovici a mai spus ca tot in domeniul finantarii sunt discutii cu BEI si BERD pentru a se crea o facilitate de finantare pentru localitati sub un anumit numar de locuitori, urmand sa fie asigurata finantarea de la documentatia tehnica pana la investitia in sine, dupa care banii sa se intoarca intr-un anumit interval de timp dupa capacitatea financiara a fiecaruia.

Teodorovici a mai aratat ca un alt proiect prevede ca primariile sa nu mai fie lasate sa se imprumute singure, ci sa fie luat un imprumut de catre Guvern pentru primarii.

El a mai anuntat ca pana la sfarsitul anuluiMinisterul Fondurilor Europene va avea o retea de centre judetene de informare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)