Leul continua sa se aprecieze usor in raport cu euro, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a coborat cursul cu 0,13 bani, la 4,3351 lei/euro, un nou minim al ultimelor 12 luni. Un curs inferior, de 4,3340 lei/euro, a fost publicat de banca centrala pe 30 ianuarie 2012. In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,3364 lei/euro.

Dolarul si francul, la cel mai scazut nivel din ultimul an

Referinta publicata pentru moneda americana a continuat de asemenea sa scada, la 3,2431 lei/dolar, reprezentand un nou minim din 29 februarie, cand dolarul a fost cotat la 3,2357 lei.

Si referinta pentru francul elvetian a coborat sub pragul de 3,5 lei/franc, respectiv la 3,4827 lei/franc, ajungand astfel la cel mai redus nivel din octombrie 2011. O rata de schimb inferioara celei de joi a fost publicata la 10 octombrie 2011, cand francul a fost cotat la 3,4771 unitati.

 

Dealerii spun ca volatilitatea a fost redusa pana la jumatatea zilei, avand in vedere ca vanzarile strainilor de euro au gasit usor contraparte, atat prin cerere comerciala, cat si din partea BNR, prin ordine indirecte. “Interesul preliminar pentru obligatiunile emise joi de Miniserul Finantelor cu scadenta la 5 ani pare imens, posibil sa vedem o piata mai agitata in jurul orei 15:00, cand se fac licitatiile”, a explicat dealerul unei banci.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)