[dropcap]N[/dropcap]u intotdeauna banca la care ai creditul in valuta detine si cel mai bun curs valutar. Tocmai de aceea, este indicat ca in ziua in care efectuezi plata ratei in euro sau dolari sa analizezi cotatiile tuturor bancilor pentru a identifica cel mai bun curs valutar din ziua respectiva.

Interesant este faptul ca diferentele de curs afisate de bancile autohtone ajung chiar si la 5 bani, suma care la prima vedere ar putea fi considerata insignifianta, insa in cazul unor tranzactii de sute de euro, economia realizata de persoana care alege cel mai bun curs valutar poate ajunge si la cateva zeci de lei.

O posibilitate de a afla care este cel mai bun curs valutar al zilei este sa accesezi sectiunea ”Cel mai bun curs valutar” din cadrul publicatiei online www.bankingnews.ro. Aici sunt prezentate in fiecare zi cotatiile cursului de schimb valutar disponibile la principalele institutii de credit de pe piata autohtona.

Materialul, disponibil aici, iti ofera o imagine de ansamblu asupra pietei valutare si te ajuta sa identifici care este cel mai bun curs valutar leu/euro si/sau leu/dolar.

Spre exemplu, astazi, 10 mai 2012, cel mai ieftin euro il puteti cumpara de la Romanian International Bank si Banca Comerciala Carpatica, institutii de credit ce practica acelasi curs de 4.4300 lei pentru un euro. Si cotatiile CEC Bank si Credit Europe Bank (4.3600 lei) se afla printre cele mai avantajoase.

Cel mai bun curs valutar bancar pentru vanzarea euro este oferit de Banca Romaneasca (4.3069 lei) si de Romanian International Bank (4.3010 lei). O alta institutie de credit care cumpara euro la un cost atractiv este OTP Bank (4.2860 lei).

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)