O dobanda anuala efectiva (DAE) formata din doua cifre – sa zicem in jur de 15% – pe care o putem plati pentru un credit de consum in lei contractat de la unele dintre bancile autohtone este destul de mare, in conditiile in care au aparut oferte pentru acelasi tip de imprumut cu un cost de sub 10%.

Aceasta dobanda paleste insa in fata dobanzilor practicate de Viva Credit, institutia financiara nebancara care ofera credite pana la salariu, pe maximum 35 de zile.

Dobanda de 6.158%/an, care este un record absolut pentru piata financiara locala, este perceputa de Viva Credit pentru imprumuturile de maximum 500 de lei, acordate pentru o perioada de 10 zile. Cu cat perioada de rambursare creste, dobanda scade, astfel ca un credit de 500 de lei pe 35 de zile este taxat cu o DAE de 3774%/an.

Pentru creditul de 500 de lei pe 10 zile, clientul va returna institutiei 560 de lei, in ce pentru imprumutul de 500 de lei pe 35 de zile suma de plata va fi de 710 lei.

Imprumutul pare destul de usor de obtinut daca avem in vedere prezentarea ofertei Viva Credit, care mentioneaza faptul ca nu este necesara adeverinta de venit, fiind solicitate numai copii in format electronic dupa cartea de identitate si extras de cont bancar complet pe ultima luna.

Din declaratiile oficiale ale reprezentantilor institutiei financiare, principala conditie este ca solicitantul sa aiba un salariu lunar care sa fie virat pe card. Interesant este ca Viva Credit accepta sa finanteze si persoanele cu istoric negativ, care au fost inscrise la Biroul de Credit.

De asemenea, daca colaborarea decurge in termenii prestabiliti si fara incidente, Viva Credit poate majora limita creditului pana la 1.500 de lei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)