Qatar National Bank, Oversea-Chinese Banking din Singapore si Canadian Imperial Bank of Commerce sunt cotate intr-un clasament intocmit de Bloomberg ca fiind cele mai solide banci din lume, avand o rata de neperformanta de sub un procent si un indicator de capitalizare cuprins intre 14% si 21%.
De altfel, bancile din Singapore si cele din Canada domina topul celor mai solide banci din lume. Dintre bancile care au subsidiare si in Romania doar americanii de la Citi si turcii de la Garanti sunt in top 20 cele mai solide banci din lume.

 

TOP 5cele mai puternice banci – dominat de Singapore si Canada

1. Qatar National Bank (Qatar)
2. Oversea-Chinese Banking (Singapore)
3. Canadian Imperial Bank of Commerce (Canada)
4. Royal Bank of Canada (Canada)
5. DBS Group Holdings (Singapore)

Cele 20 de banci din top au rate de neperfomanta cuprinse intre 0,1% si 1,5% din creditele totale si un raport credite/ depozite subunitar. Spre comparatie, in Romania rata de neperformanta la nivelul sistemului bancar este de 19%, iar creditele ajung la 120% din depozitele atrase, scrie ZF.ro

 

Citeste pe Bloomberg

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)