Dobanzile dicteaza atunci cand clientii se decid asupra unui credit pe termen lung, cum ar fi un imprumut ipotecar. Dar nici reputatia banci nu este un lucru neglijat. Asa ca cele mai bune banci din TOP 3 dupa active (BCR, BRD si Banca Transilvania), promoveaza in aceste luni produsele dedicate achizitiei de locuinte. Si cum “trendul” impus este creditul in lei, bancile din TOP ofera promotii la produsele de finantare in lei.

Topul “inversat”! Locul 3 detine cea mai avantajoasa oferta

Banca Transilvania, prezenta pe locul trei in topul bancilor dupa active,  promoveaza cea mai avantajoasa oferta. Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 6,23% si dobanda nominala este de numai 3,76% – pana la 30 septembrie, valabile in Programul Prima Casa.

Costurile creditelor Prima Casa de la Banca Transilvania:
. avans de 5%
· depozit colateral echivalent a 3 rate de dobanda
· dobanda: ROBOR 3M + 0pp = 3,76% p.a.
· taxa de gestiune lunara: 0,17%, lunar, din soldul creditului
· 0 comision pentru rambursare anticipata
· 0 comision de evaluare
· comision de gestiune pentru FNGCIMM: 0,49% pe an, calculat la jumatate din soldul creditului
· taxa AEGRM (Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare): 70 lei

Ai de unde alege!

Si la BRD, a doua banca din sistem, daca optezi pentru Prima Casa in lei, dobanda este una avantajoasa, de 6,26%, DAE fiind de 7, 65%, potrivit site-ului bancii.

Daca optezi pentru un credit ipotecar standard, BRD vine cu o promotie. Banca poate sa-ti ofere un imprumut cu dobanda fixa in primii 7 ani si dobanzi avantajoase. In cazul creditelor in moneda nationala, cu un avans mai mare de 15% si pe o durata de pana la 20 de ani, dobanda fixa in primii 7 ani este de 6,6% iar DAE de 8,09%.

Chiar daca dobanda practicata de BCR prin Programul Prima Casa nu este una de top (7,02%) banca promoveaza creditul ipotecar standard.

BCR, prima banca din sistem, isi promoveaza creditul ipotecar standard cu dobanda fixa in primii 3 ani. Banca ofera celor care au un avans de 15%, un credit standard  cu dobanda-fixa de 6,25% pe an in primii trei ani de contract. Dobanda de 6,25% este valabila pentru clientii cu istoric bun si care isi incaseaza salariul intr-un cont la BCR.

Daca iti doresti un credit Prima Casa citeste totul despre costurile sale aici

Costurile creditului Prima Casa iti scot din buzunar 4.415 euro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)