Deutsche Bank a inaugurat in Bucuresti, in urma unei investitii de 10 milioane de euro, un centru unde vor fi angajati 500 de salariati pana in 2016, de la 65 in prezent, si vor fi create aplicatii software pentru operatiunile trezorerie si managementul riscului de credit ale bancii germane.

“Prin deschiderea acestui centru, Deutsche Bank isi consolideaza angajamentul pe termen lung fata de Romania. DB Global Technology va dezvolta solutii software avansate pentru numeroase activitati ale Deutsche Bank, a declarat joi reprezentantul bancii germane in Romania, Mihai Ionescu.

Prezent la eveniment, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a afirmat ca Deutsche Bank va beneficia de un ajutor de stat pentru centrul tehnologic din Pipera, in baza unei scheme aprobate la finele anului trecut pentru dezvoltarea investitiilor in tehnologie si crearea de locuri de munca.

Deutsche Bank va primi, astfel, in mod gradual, un ajutor de stat de 15,69 milioane euro pentru crearea a 500 de noi locuri de munca.

Potrivit lui Voinea, investitia Deutsche Bank va aduce la buget in urmatorii cinci ani circa 50 de milioane euro din taxe si impozite.Directorul general al DB Global Technology, Marian Popa, a afirmat ca centrul are 65 de salariati si ca, pana la finele anului, numarul acestora va depasi 200.

“In acest centru vor fi dezvoltate aplicatii software care vor fi utilizate in operatiunile de trezorerie, managementul riscului de credit, procesare si financiare ale Deutsche Bank la nivel mondial. Alegerea Romaniei pentru acest centru, al patrulea al bancii germane, a avut la baza infrastructura IT&C foarte buna, calitatea spatiilor de birouri si capacitatea si inventivitatea specialistilor romani din domeniul IT&C, la care se adauga cunostintele foarte bune de limba engleza ale acestora”, a spus Popa.

El a adaugat ca procesul de recrutate este unul minutios, iar salariile medii pe care le vor primii salariatii centrului se vor situa in intervalul 1.500 – 2.000 euro/luna.

“Circa 14% din cei angajati sunt romani repatriati, ceea ce este foarte imbucurator. Avem romani care au renuntat la posturi similare la companii din Marea Britanie, Cehia sau tarile nordice. De asemenea, avem cereri de angajare trimise de un indian si doi anglezi”, a spus seful DB Global Technology.

Deutsche Bank este prezenta pe piata din Romania din anul 1998 si furnizeaza produse si solutii personalizate pentru clientii bancii corporative si ai bancii de investitii, servicii de tranzactii bancare pentru clienti corporativi si institutionali, precum si servicii de private banking pentru clientii persoane fizice.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)