Intr-un interviu acordat pentru Reuters, Steven van Groningen, presedintele si director general al Raiffeisen Bank, a vorbit despre o eventuala preluare locala. Insa, nu oricum: doar daca pretul este corect iar banca isi permite sa faca o astfel de achizitie. “Raiffeisen ar putea cauta sa preia un creditor local mai mic daca pretul va fi corect si valoarea bancii este buna, dar o astfel de decizie trebuie luata de actionarii bancii””, a explicat van Groningen, citat de Agerpres.

Solid, dar cu… 40 de banci?

“Daca ma uit pur si simplu la situatia din Romania, este destul de dificil sa vad de ce ar fi nevoie de 40 de banci … si cu ambitia de a fi o banca universala. Nu cred ca este ceva realist, nu este eficient din punct de vedere al costurilor, in special pe fondul majorarii semnificative a costurilor in ceea ce priveste flexibilitatea sistemului, capitalul etc”, a subliniat oficialul.
CEO luna Septembrie

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)