Christine Lagarde, directorul general al FMI, a venit ieri in Romana iar astazi tine un discurs la BNR. Discursul se va concentra pe identificarea unei noi paradigme de crestere economica pentru regiune si pentru Romania, intr-un context international caracterizat prin crestere economica lenta, volatilitate ridicata pe pietele financiare si un declin al investitiilor, potrivit Mediafax.

Discursul sefei FMI vine la putin timp dupa ce Fondul a inrautatit prognozele privind cresterea economiei globale atat pentru 2013, cat si pentru anul urmator, ca urmare a cererii de consum mai slabe, a incetinirii inregistrate de mai multe economii emergente importante, precum si din cauza recesiunii mai pronuntate din zona euro. Pentru 2013, Fondul a revizuit proiectia privind avansul economiei mondiale de la 3,3%, cat estima in aprilie, la 3,1%, aceeasi rata inregistrata si anul trecut.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)