Acum cinci ani a inceput oficial criza. Luni, 15 septembrie 2008, in SUA, banca de investitii Lehman Brothers a fost lasata sa se prabuseasca. Au urmat, ca intr-un joc de domino, caderea unor banci mari sau grupuri financiare, care au rezistat numai cu ajutorul statelor lor nationale, care au pompat, peste noapte, mii de miliarde de dolari sau euro, pentru a le tine in viata.
Undele de soc ale dezastrului financiar de pe Wall Street s-au extins, insa, pe tot globul, cele mai mari economii ale lumii, in special cele europene, resimtind si dupa cinci ani efectele a ceea ce analistii au numit cea mai mare criza economica din epoca moderna.

 

Bancile care au beneficiat de banii statului sunt: AIG, Merrill Lynch, Goldman Sachs, Citigroup din SUA, RBS, Lloyds in Marea Britanie, ING (Olanda), Erste si Raiffeisen (Austria).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)