Fondul britanic de investitii AnaCap negociaza preluarea Marfin Bank Romania, filiala a Cyprus Popular Bank, institutie aflata in lichidare, si incearca finalizarea tranzactiei intr-un timp foarte scurt, au declarat surse apropiate discutiilor.

AnaCap nu este la prima incercare de a intra pe piata locala, de-a lungul timpului prospectand diverse institutii de credit, iar in cazul Bancii Carpatica a ajuns la negocieri avansate, insa oferta depusa de britanici nu l-a convins pe principalul actionar al bancii din Sibiu, Ilie Carabulea, noteaza Mediafax.

Potrivit informatiilor publicate pe site-ul AnaCap, fondul a reusit sa atraga o baza globala de investitori, inclusiv “institutii prestigioase” precum Goldman Sachs, Adams Street Partners, Honeywell sau Allianz.

AnaCap are in portofoliu mai multe institutii de credit, inclusiv in Europa Centrala si de Est (Equa bank – Cehia), precum si companii de servicii financiare si consultanta pentru finantare.

Marfin Bank Romania a preluat saptamana trecuta de la sucursala locala a Bank of Cyprus depozite in valoare totala de 77 de milioane euro si active brute de 82 de milioane euro. Tranzactia a fost singura solutie acceptata de Banca Centrala a Ciprului pentru a transfera depozitele sub jurisdictie romaneasca, astfel incat sa nu se aplice taierile convenite cu finantatorii internationali in cadrul programului de ajutor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)