Sistemul bancar a avut un profit de 800 mil. lei in T1, anunta Nicolae Cinteza directorul Directiei Supraveghere din BNR. „Sistemul bancar este stabil, cu o solvabilitate poate prea mare. Rata de solvabilitate a ajuns la 18,6%. Este cazul ca bancile sa inceapa sa-si asume riscuri, altfel se vor decapitaliza. Ar cam fi cazul ca bancile sa dea drumul la creditare“, a declarat Nicolae Cinteza pentru ZF.ro

Doar primele trei banci din sistem – BCR, BRD si Ban­ca Transilvania – au obti­nut in T1 profituri nete cu o valoare cumulata de 630 milioane de lei (140 mil. euro), de patru ori peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. Exista insa in continuare banci care inregistreaza pierderi din cauza provizioanelor sau a prabusirii veniturilor.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)