Economia nu se va putea baza nici anul viitor pe sprijinul finantarii bancare. Creditarea nu se va revigora pana in septembrie-octombrie anul viitor pentru ca bancile nu sunt dispuse sa-si asume noi riscuri inainte de a afla cat de dure vor fi evaluarile de colateral si testele de rezistenta la stres pregatite de autoritatile europene si care se vor aplica automat si in Romania, afirma Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR.  El subliniaza ca potrivit ultimei sinteze a opiniilor bancilor mari privind piata creditului, „totul e rosu pe partea de oferta, cu exceptia consumului, unde s-a anticipat stagnare pentru T4/2013“.

„Deci nu se vede apetit pentru creditare.“

Seful Supravegherii a precizat ieri la o conferinta ca pe bancheri ii asteapta o reevaluare a colateralelor care se va face dupa niste proceduri foarte dure, undeva intre procedura normala de acum si procedura de lichidare, mai aproape de cea de lichidare, ceea ce inseamna ca valoarea colateralului va scadea foarte mult. „Scade colateralul, creste provizionul“, a spus Cinteza, citat de Mediafax.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)