2014 va fi un an greu pentru banci, dar nu cu probleme serioase, si se asteapta sa exista noi fuziuni pe piata locala. Insa, unii actionarii tin la pretul de vanzare chiar daca nu au suficiente fonduri pentru sustinerea activitatii, a declarat la intalnirea de la Sinaia, directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza.

Chiar si in ultima saptamana, a spus oficialul BNR, “am participat la discutiile dintre doua banci”.

“Exista discutii intre doua banci din piata care se tatoneaza una pe alta si care considera ca exista o compatibilitate puternica intre portofoliile lor. Ar putea fuziona. Actionarul uneia doreste, actionarii celeilalte mai analizeaza”, a declarat directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza.

El a adaugat ca una dintre entitatile financiare implicate in discutii este din grupa a doua de banci, adica are o cota de piata cuprinsa intre 1-5%, iar cealalta este din grupa a trei, cu o cota de piata sub 1% si a subliniat ca bancile nu sunt grecesti.

Ce banci este posibil sa participe la discutii pentru a fuziona

In discutie ar putea fi banci precum Banca Comerciala Carpatica, Otp Bank, Credit Europe, Intesa San Paolo, Italo-Romena.

Din categoria bancilor mici, avand cote de piatade sub 1%, ar putea participa la o fuziune Libra Bank, Bank Leumi, Nextebank si Banca Feroviara.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)