Vanzarea Banca Carpatica si Piraeus Bank este deja parafata iar anuntul va fi facut saptamana viitoare, a declarat astazi Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR, la seminarul EU-COFILE organizat de BNR, ARB si Alpha Bank. „Exista o singura banca cu indicatorul de solvabilitate sub 10%. Banca este in negocieri  sa fie vanduta.  Actionarii au cazut de acord sa o vanda. Totul depinde de negocierile actuale pentru a se incheia si deal-ul si cu Piraeus Bank.  Saptamana viitoare marti-miercuri deal-ul va fi incheiat”, a declarat Cinteza la Sinaia, citatz de Ziarul Financiar.

Fondul american de private equity J.C. Flowers este  interesat atat de Carpatica, cat si de Piraeus Bank.

Pana acum fondul american a ajuns pe piata romaneasca la un acord cu grupul condus de Ilie Carabulea pentru preluarea Bancii Carpatica, o prima miscare dintr-un plan mai larg al americanilor de a achizitiona mai multe banci pe piata romaneasca.

„Pe Carpatica s-a batut palma deja. Ca sa ajunga la o masa critica, ca sa aduca profit, cumparatorul mai avea nevoie de o banca. Avea nevoie de o banca care are portofoliu de credite care sa-i asigure venituri. Ulterior achizitiei, cumparatorul intentioneaza sa le fuzioneze”, a mai declarat Cinteza, citat de ZF.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)