ING Bank România a fost premiată, prin economistul său șef Ciprian Dascălu, pentru Cea Mai Realistă Prognoză în cadrul clasamentului realizat de publicația Consensus Economics, potrivit băncii.

Forecast Accuracy Awards (Premiile pentru cele mai precise predicții) recunoaște rezultatele unui grup select de experți macroeconomiști pentru țările pe care le acoperă, care au oferit cele mai precise predicții pentru produsul intern brut și inflație în fiecare lună din perioada ianuarie 2016 – decembrie 2017. Erorile au fost semnalate simplu, prin diferența absolută dintre estimare și rata înregistrată.

Incertitudinile asociate prognozelor macroeconomice au fost ridicate în ultima perioadă și revizuirea în funcție de ultimele informații disponibile a asigurat o acuratețe ridicată a prognozelor.

Consensus Economics, organizația cea mai recunoscută în lume pentru sondaje economice, a stabilit că, pentru România, estimările ING au fost cele mai apropiate de realitatea confirmată de statistică. Estimările au și o doză importantă de subiectivism și experiența poate fi factorul care face diferența având în vedere că estimarea viitorului se bazează pe seriile de date și evenimente similare din trecut.

ing dascaluResponsabilitatea în această meserie este legată de necesitățile clienților de a își contura o imagine cât mai clar fundamentată pe cele mai probabile scenarii privind evoluțiile economice viitoare. De aceea, ne vom strădui în continuare să oferim o perspectivă cât mai bună privind evoluția economiei. Ca disclaimer, este mai bine să estimezi ceva cu o rată de probabilitate de succes, decât să nu te aproprii de realitate cu nicio estimare”, a declarat Ciprian Dascălu, macroeconomistul ING România.

Printre câștigătorii din acest an au mai fost numiți OTP Bank din Ungaria, cu cei trei macroeconomiști ai săi Gábor Dunai, Győző Eppich, Gergely Tardos, din partea Rusiei, Anna Zadornova ca reprezentant UBS, iar din Polonia a fost numită o echipă de cinci macroeconomiști ai băncii PKO Bank Polski. Lista completă a câștigătorilor poate fi văzută aici.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)