Salvarea de la faliment a Ciprului este in plina desfasurare, anunta BankingNews Grecia. Presedintele cipriot cere schimbari privind taxarea depozitelor bancare. Acesta vine cu mai multe propuneri: de la excluderea taxei pe depozitele bancare mai mici de 100.000 de euro (in Europa aceste depozite sunt garantate de stat), pana la o taxa mai mica.

Presedinte Ciprului, Anastasiadis, cere ca depozitele mai mici de 100 000 de euro sa nu contine taxe sau sa se reduca la 3% de la 6,75%, cele peste 100 000 de euro sa ramana la 10% iar depozitele de peste 500.000, negarantate, sa fie taxate cu 12,5%.

Deja Ol. Rehn, comisarul UE pentru afaceri economice si monetare, a declarat ca mesajul poate avea un raspuns pozitiv, este posibila o schimbare de distribuire a taxei unice pe depozite, cu o conditie. Sa nu fie modificat rezultatul final al reducerilor impuse Ciprului.

In Cipru, Grecia, dar si in restul Europei, depozitele pana la 100.000 de euro sunt garantate.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)