Citigroup a devenit prima banca din Vest care emite propriile carduri de credit in China, fara co-branding cu o institutie financiara locala, subliniind relaxarea restrictiilor impuse de guvernul de la Beijing pe piata cu cel mai ridicat potential de crestere din lume, potrivit Mediafax. Cardurile pot fi denominate in yuani sau dolari si sunt acceptate oriunde in lume , a anuntat marti Citigroup.

China UnionPay, cea mai mare retea de plati eletronice din tara, va procesa platile efectuate in China cu cardurile Citigroup. Pe plan international, platile vor fi gestionate de MasterCard si Visa, potrivit bancii americane.

Piata cardurilor bancare din China va depasi Statele Unite pâna in 2020, cand va totaliza 900 de milioane de clienti, estima MasterCard intr-un raport din 2010 .

Legislatia chineza impune ca toate tranzactiile denominate in yuani efectuate prin carduri de credit sa fie procesate de China UnionPay, care este detinuta de peste 80 de banci si alte companii de stat.

Prima banca straina care a emis carduri in China a fost Bank of East Asia, cu sediul la Hong Kong, care opereaza carduri pe continent din 2008.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)