La distanta de numai cateva zile dupa ce un grup de clienti ai Volksbank, reprezentati de avocatul Gheorghe Piperea, a castigat irevocabil in instanta un proces pe clauze abuzive privind comisionul de risc si alte comisioane din contractele de credit, precum si modificarea unilaterala a dobanzii, Volksbank primeste o decizie favorabila din partea Instantei intr-un proces similar intentat de alt grup de clienti reprezentati de acelasi aparator.

De data aceasta, Judecatoria Sectorului 2 din Bucuresti a considerat ca Volksbank trebuie sa modifice numai clauza privind calculul dobanzii creditului, celelalte pretentii ale reclamantilor, referitoare la eliminarea comisionului de risc si la returnarea unor sume achitate catre Volksbank, fiind respinse si considerate ca neintemeiate. Clientii pot face apel la hotararea Instantei.

Principala concluzie a acestor decizii contradictorii ale judecatorilor pentru spete similare ne arata ca nebuloasa clauzelor abuzive continua, dezvaluind un tablou neclar. Nu este normal sa nu avem acelasi verdict pentru procese similare, pentru ca invariabil apar semne de intrebare asupra veridicitatii deciziilor judecatoresti.

In conditiile date, bancile sunt obligate ca pentru unii clienti sa mentina costurile initiale, in timp ce altora sa le restituie banii perceputi, in functie de hotararile Instantelor, care indica castigarea sau pierderea unor procese similare intentate de clienti, care aveau aceleasi nemultumiri.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)